Guasha voor de ruiter

GUASHA &

DE RUITER

Guasha voor jou als ruiter

 

Een guasha behandeling is erg goed voor jou als ruiter en daarmee weer voor je paard. Als je zelf een blokkade hebt of ergens beperkt wordt in je beweging, dan breng je dat direct over op je paard. Je paard reageert op jouw lichaamshouding en volgt die. Daarom is het erg belangrijk om zelf zo fit, soepel en gezond mogelijk op je paard te stappen. 

 

Als jij zorgt dat je je goed en in balans voelt, zal je paard je erg dankbaar zijn. Hij voelt jouw energie en gemoedstoestand namelijk heel goed aan en reageert daarop. Door goed voor jezelf te zorgen help je je paard enorm! Jullie band en samenwerking zullen verbeteren doordat jullie allebei meer in balans zijn en de energie weer voelen stromen.  

Door goed voor jezelf te zorgen help je je paard enorm!

Hoe gaat een guasha behandeling in zijn werk?

Bij de behandeling wordt een speciale olie op je huid aangebracht. Met een speciale steen, bijvoorbeeld van jade, wordt over de huid geschraapt. Meestal wordt gestart met een behandeling van je rug, maar ook de voorkant van je lichaam, je armen en benen en je hoofd kunnen behandeld worden. Op plaatsen waar blokkades (afvalstoffen) zijn, verschijnen rode stipjes / rode plekken. Deze plekken kunnen ook donkerder van kleur zijn, wat duidt op een meer langdurige blokkade. De plekken verdwijnen bij een normale conditie binnen 3 tot 7 dagen. 

 

Een behandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Meerdere behandelingen zijn nodig om je lichaam weer optimaal in balans te brengen. Het is een proces waarbij steeds dieper in je lichaam ingewerkt kan worden. Na één behandeling ervaar je meestal meteen meer ontspanning. De huid is beweeglijker en spieren ontspannen.

 

Guasha kan heel goed preventief ingezet worden. Voordat afvalstoffen een blokkade kunnen gaan vormen, worden ze door guasha al verwijderd. Zuurstof en voedingsstoffen kunnen je cellen weer goed bereiken.

We vragen best veel van onszelf, dus mogen we ons lichaam ook goed verzorgen!

Hoe vaak een guasha behandeling?

Gestart wordt met minimaal drie behandelingen. Tussen de behandelingen zitten 2 of 3 weken. Na deze drie behandelingen gaan we kijken of dit voldoende is of dat nog meer behandelingen nodig zijn om het beste resultaat voor jou te behalen. 

 

Preventieve behandelingen zijn zeer goed om blokkades te voorkomen en te zorgen dat je 'lekker in je vel zit'. Je kunt het zien als een 'onderhoudsbehandeling'. Deze kun je bijvoorbeeld één keer in de 2 of 3 maanden doen.

Een guasha behandeling is een complementaire behandeling en is nooit ter vervanging van je huisarts.